Nadelen egaline vloer

Nadelen egaline vloer

Wat is een egaline gietvloer?

 

Voordat we de nadelen egaline vloebespreken, is het verstandig om eerst te weten wat een egaline vloer is. Een egaline gietvloer is een vloer die zichzelf nivelleert. De vloer bestaat over het algemeen uit cement en kunsthars. Door die samenstelling heeft de vloer een strak uiterlijk en een zeer lange levensduur. Als de vloer op de juiste manier is aangebracht is de vloer volledig egaal en naadloos. Een egaline vloer word veelal gebruikt om een bestaande ondergrond te vlakken zodat de vloer klaar is voor verdere afwerking.

 

Op de website van Woodstock Vloeren kunt u meer informatie vinden over de egaline vloer

Vergelijkbare vloeren

 

Er zijn ook andere gietvloeren die ongeveer dezelfde eigenschappen hebben zoals: de anhydrietvloer. Het nadeel van een anhydrietvloer is dat het slecht tegen vocht kan. Als u last van vocht heeft kijk dan zeker voor schuimbeton. Schuimbeton is namelijk goed te combineren met anhydriet en vloerverwarming. Op het internet staan talloze websites met informatie over anhydriet, schuimbeton en vloerverwarming. Daarom hebben wij hier de meest betrouwbare op een rij gezet.

 

Voor informatie over anhydriet en vloerverwaming kijk op: Woodstock vloeren of op Schuimbeton West.

 

Voor informatie over schuimbeton kijk op: Schuimbeton West.

 

Als u geïnteresseerd bent in anhydriet en u heeft een anhydrietpomp nodig kijk voor onze anhydrietpomp.

 

Nadelen egaline vloer

 

Nu we weten wat een egaline vloer is kunnen we kijken wat de nadelen zijn. Een egaline vloer kan oplopen tot een vlink bedrag, vooral als u het laat leggen door een expert. Gelukkig kan de klus ook door u zelf worden geklaard. Dat bengt natuurlijk wel risico’s met zich mee aangezien wij wel adviseren om het alleen te doen als u er enige ervaring mee heeft. Overigens is het ook niet goedkoop om het zelf te doen maar natuurlijk wel voordeliger. Daarnaast is het product niet helemaal geschikt als er opstijgende vocht in uw ruimte is. Dit kan in de meeste gevallen wel worden opgelost met schuimbeton. 

 

Als u last heeft van opstijgende vocht kijk dan op Schuimbeton West.

Nadelen egaline vloer

Nadelen egaline vloer op een rij

Relatief duur.

Vooral geschikt op horizontale en vlakker ondergrond.

Bij opstijgende vocht kan de vloer loslaaten.