Egaline gietvloer

Egaline gietvloer

Wat is een egaline gietvloer?

Een egaline gietvloer is een vloer die zichzelf nivelleert. De vloer bestaat vooral uit cement en kunsthars. Door die samenstelling krijgt de vloer een strak uiterlijk en een lange levensduur. Wanneer de vloer op de juiste manier is aangebracht is de vloer volledig egaal en naadloos. Een egalinevloer wordt vaak gebruikt om een bestaande ondergrond uit te vlakken zodat de vloer klaar is voor verdere afwerking.

Op de website van Woodstock Vloeren vindt u heat antwoord op de vraag: ‘wat is een egalinevloer?‘.

Toepassen van een egaline gietvloer

Wanneer kan ik het best een egaline gietvloer toepassen? Dat is een veel gestelde vraag. Egaline wordt het meest gebruikt bij het egaliseren van een ondergrond. U kunt egaline eigenlijk op elk soort ondergrond toepassen, als deze maar voldoende stabiel en vloeistofdicht is. Denk bijvoorbeeld aan een tegelvloer of een betonvloer. Ook houten vloeren zijn geschikt, maar dan moeten de vloerdelen wel goed vastzitten en er mogen geen naden tussen de plankdelen zitten. Naden en kieren tussen aansluitingen bij de wand moeten goed en nauwkeurig afgedicht worden met kit of PUR-schuim. Egaline heeft de gunstige eigenschap dat het licht elastisch en scheuroverbruggend is. 

Andere gietvloeren

Er zijn ook andere gietvloeren die ongeveer dezelfde eigenschappen hebben als de anhydrietvloer. Het nadeel van een anhydrietvloer is dat hij slecht tegen vocht kan. Als u last van vocht heeft kijk dan zeker naar schuimbeton. Schuimbeton is namelijk goed te combineren met anhydriet en vloerverwarming. Op het internet staan talloze websites met informatie over anhydriet, schuimbeton en vloerverwarming. Daarom hebben wij hier de meest betrouwbare op een rij gezet.

Voor informatie over anhydriet en vloerverwaming kijk op: Woodstock vloeren of op Schuimbeton West.

Voor informatie over schuimbeton kijk op: Schuimbeton West.

Als u geïnteresseerd bent in anhydriet en u wilt zelf storten, kijk dan hier om onze anhydrietpomp te huren.

Voordelen egaline gietvloer

Anhydrietvloer

De ondergrond is egaal en vlak. De afgewerkte vloer zal dus recht liggen.

Flexibel en sterk, de vloer zal niet snel scheuren of barsten.

Geen oneffenheden meer op de ondergrond.

Bescherming van de vloerbedekking.

Geen onderhoud.

Te combineren met vloerverwarming.

Lange levensduur.

Toepasbaar op bijna elke ondergrond.

Nadelen egaline vloer

Nadelen egaline gietvloer

Egaline gietvloer

Relatief duur.

Vooral geschikt op horizontale en vlakker ondergrond.