Anhydriet dekvloer

Anhydriet dekvloer

Anhydriet, wat is het? We zijn gewend dat cement een onderdeel is van dekvloermengsels, maar in dit geval is het een anhydrietbindmiddel en er is dus helemaal geen cement.

Waar komt anhydriet dekvloerbindmiddel vandaan? In het VK komt het voornamelijk uit de chemische industrie. Van de productie van zuur, en het is een afvalproduct dat normaal zou worden anhydrietgestort, maar in dit geval wordt het gemalen en wordt het eigenlijk in dekvloer gebruikt.

Betekent dit dat er schade is aan het product? Betekent dit dat het zwakker is? Het is niet zo duurzaam?

Nee, geen van die dingen. Het is net zo sterk. Het werkt naar zijn ontworpen sterkte, en dus of uw project een levensduur van 50 jaar of 100 jaar heeft, het zal geschikt zijn om aan die vereisten te voldoen.

Wat zijn de voordelen van een anhydrietdekvloer?

Millieu vriendelijk

Het is een gerecycled product, het heeft ecologische geloofwaardigheid en heeft een veel minder CO2-voetafdruk dan een traditioneel op cement gebaseerd product.

Weinig krimp

Elk product met water krimpt. met een anhydrietdekvloer is de krimp echter veel minder dan we normaal zouden zien in een op cement gebaseerd product. Dit betekent dat we in een grotere basis kunnen liggen omdat er minder risico is op krimpscheuren.

Baai grootte

De lauriergrootte met traditioneel zandcement mag niet meer zijn dan 40 m2, wanneer u werkt met een beeldverhouding van 2: 1. Met de dekvloer van anhydriet, voor een dekvloer met vloerverwarming erin, kijkt u naar een 300 m2. En zonder vloerverwarming kijkt u naar 1.000 m2.

Je kunt het verschil zien. Houd rekening met de beeldverhoudingen, en als er beperkingen zijn, omdat deze de baai verkleinen.

Voet- / siteverkeer

Hoe snel kun je de anhydrietdekvloer verhandelen? Meestal is het 24 uur, maar u moet echt de omstandigheden volgen. Als het gebied waar de dekvloer wordt gelegd aan slechte omstandigheden lijdt, kan dit 48 uur duren. In zeldzame gevallen kan het iets langer zijn dan dat. Meestal is 24 uur normaal het moment waarop u voetverkeer de dekvloer kunt verlichten.

Niet krullen

Een van de dingen die je van tijd tot tijd opvalt in zandcement, als het op een membraan of op isolatie wordt gelegd, is dat het soms zal krullen. Je krijgt een klein beetje krullen aan de uiteinden. Ik vergelijk het met het leggen van een sneetje brood opzij, in de keuken, en er na een paar dagen weer op terugkomen, en het is allemaal gekruld aan de randen. Letterlijk, dat is wat het doet. De dekvloer droogt aan één kant sneller op en krult op aan de randen.

Anhydriet dekvloer krult niet.

Versterking?anhydriet

Moet je wapening hebben met een anhydriet dekvloer? In het algemeen, wanneer we wapening in een dekvloer plaatsen, is het niet om het sterker te maken, maar om het risico op krimpscheuren te verminderen. Omdat de krimp in dit specifieke product zeer minimaal is, hoeven we geen vezels toe te voegen.

Hoe ver kan het worden gepompt?

Het kan 200 meter worden gepompt. De dekvloer wordt geleverd in een vrachtwagenmixer en wordt vervolgens rechtstreeks in de trechter van de dekvloerpomp afgevoerd. . De dekvloer kan daadwerkelijk worden geleverd op 200 meter afstand van het punt waar de truckmixers binnenkomen. Dat geeft u grote flexibiliteit. Er is zelfs een mogelijkheid om met pompen mee te gaan als er een grotere lengte nodig is.

Hoe snel pompt het er eigenlijk doorheen?

Meestal kan een machine ongeveer 20 kubieke meter dekvloer per uur lossen. Om dat in een bepaalde context te plaatsen, 6 kubieke meter op 50 mm diepte heeft een oppervlakte van 120 vierkante meter. Je kunt zien dat je binnen een uur ongeveer 360 vierkante meter dekvloer kunt leggen.

De productiviteit is enorm. Het hangt natuurlijk allemaal af van een goede voorbereiding, alles wordt gelaserd en klaar, en dan kun je gewoon doorwerken. Er is een afwerkingsproces met de dekvloer, alles moet worden gecontroleerd en correct worden uitgevoerd. Met deze geweldige productiviteit kunt u alles leggen tot 1500 vierkante meter, en mogelijk zelfs meer, als de omstandigheden ter plaatse goed zijn.

Vloerverwarming

Een van de grote voordelen bij het leggen van vloerverwarming met dit systeem is dat het bijna twee keer de thermische geleidbaarheid is van een product op basis van cement, van traditioneel zand en cement. Denk na een tijdje aan de kostenbesparingen van die dekvloer die sneller zal verwarmen en koelen.

Schone aanbreng

Het product zelf is zeer controleerbaar, zeer schoon vanuit het perspectief van het aanbrengen. U laat geen materialen op locatie afleveren, hoeft ze niet op te slaan of grote stapels materiaal achter te laten. De buizen moeten worden schoongemaakt en hebben een ruimte voor afval nodig, waar de buizen kunnen worden weggespoeld.

Het materiaal gaat in de trechter, het wordt doorgepompt naar het gebied waar de dekvloer wordt gelegd, mooi en eenvoudig.